Jag fick 2020-04-04 detta bildbidrag skickat till mig (se nedan), föreställande Folkungabrunnen från 1927, med Folke Filbyter sökande efter sin försvunne sonson. Staty av Carl Milles på Stora Torget i Linköping.
Ser ut att vara en färglagd pennteckning från 1961. Ett annorlunda motiv och ett roligt bidrag vid sidan av alla serigrafier.

Detta finns även att se längst ner på sidan med Linköpingsmotiv.

Trots att Linköping är granne till mitt eget Norrköping, så har jag dålig kunskap om den staden. Är i princip aldrig där, om jag inte ska till flygplatsen, IKEA, Gamla Linköping och Valla-området, eller till universitetssjukhuset. På Stora torget har jag aldrig varit, vad jag vet.
Det här var en staty och en plats som jag inte visste något om. Därför fick jag även lära mig något nytt nu 🙂
Att det fanns en historia kring någon med namnet Folke Filbyter hade jag inte heller någon aning om, eller så har jag totalt glömt bort det.

För att få bort några defekter i bilden har jag gjort viss retusch. Detta för att försöka presentera den så ”ren” som möjligt.
Det är inte lätt att fotografera tavlor bakom glas, men jag fick ett par bilder som jag kunde använda och bearbeta.
Tusen tack Sussi, för ditt bidrag med detta motiv.

Relaterade bilder

Jag hittade dessa gamla vykort på nätet. Den vänstra måste vara äldre än den högra som troligen är från 70-talet 😉

Annons